Toplantıda 2. Dönem Eğitim Öğretim Faaliyetleri, eğitimde başarıyı artırmaya yönelik tedbirler, Öğrenci devamının sağlanması, okul terki veya sürekli devamsız öğrencilerle ilgili rehberlik çalışmaları ve eğitim olanaklarının geliştirilmesi, 8. Sınıftan mezun olup eğitimine devam etmeyen veya lise düzeyinde sürekli devamsız öğrencilere yönelik Mesleki Eğitim Merkezleri hakkında bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları, Okul Öncesi Eğitiminde okullaşmayı artırmaya yönelik bünyesinde anasınıfı bulunan veya bağımsız anaokullarında Halk Eğitim Merkezi desteğiyle hafta sonlarında oyun odalarının açılması, Okul Öncesi Eğitiminde okullaşmayı artırmaya yönelik okullarımızda yeni sınıflar oluşturulması, bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezlerimize açılan okullarda öğrenci kaydının ivedi şekilde yapılması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okullarımıza gönderilen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gelen yazılar, MEBİM, CİMER başta olmak üzere tüm yazıları zamanında cevap verilmesi, okul kütüphaneleriyle ilgili öğrenci başına düşen kitap sayısının artırılmasıyla ilgili çalışmalar yapılması ve kütüphaneye kazandırılan kitap sayısının MEİS Modülüne girilmesi, Öğretmen, personel ihtiyacı ve görevlendirmeler, göreve yeni başlayan öğretmenlerimizin, ücretli öğretmenlerimizin özlük işlemleri ve öğretmen ek ders ve egzersizleri konusunda iş ve işlemler, okullarımızda yürütülmekte olan projeler (Bakanlık Projeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz vizyon Projeleri, Avrupa Birliği Projeleri, Tübitak Projeleri ve Diğerleri), Ders dışı çalışmalar ve sosyal, sportif, sanatsal etkinlikler, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar ve okullarda DYK dışında açılan kursların resmi onayları ve resmiyete uygunluğu, Okul Bazlı Ödenek İşlemleri, Onarım Talepleri, Kantin İşlemleri, İlçemizde sınıf mevcutlarına bağlı yoğunluğu azaltmak amacıyla ilave sınıf açma konusunda yapılacak çalışmalar, Tefbis, E-Okul verilerinin girişlerinde hassasiyet gösterilmesi ve verilerin zamanında güncellenmesi, faturaların vaktinde ödenmesine dair iş işlemlerim yürütülmesi, İYEP, PİKTES gibi Bakanlığımız proje çalışmalarında verilerin zamanında girilmesi, işlemlerin zamanında yapılması konularında değerlendirme, geliştirme ve süreç yönetimi ve uygulama esasları okul müdürlerimizle paylaşıldı.
Toplantıda Okul Müdürlerimize hitap eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necati YENER; Değerli okul Müdürlerim, İlçemizde Eğitim Öğretimin ilk dönemi sizlerin, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, okul çalışanlarımızın üstün gayreti sayesinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Eğitim ortamlarının geliştirilmesi, eğitim öğretimin sorunsuz şekilde devam etmesi, öğretmen ve öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerde ulusal ve il düzeyinde elde edilen başarılarımız bunun en büyük göstergesidir. İkinci dönem aynı hassasiyetle, aynı gayretle, aynı özveriyle devam etmemiz halinde elde edilen başarıların artarak devam edeceğine, okullarımızda kurum kültürü ve aidiyetin artacağına, eğitim ortamlarının sizlerin varlığıyla değer kazanacağına ve çocuklarımızın gelişimine yönelik eğitim kalitesinin artacağına inanıyorum.
Değerli Okul Müdürlerim,
Hepinizin bildiği gibi okul öncesi eğitim çocuklarımıza hem pedagojik açıdan, hem okul iklimine uyum açısından, hem de akademik gelişim ve temel açısından bir avantaj sağlıyor. Okul öncesi eğitimimde okullaşmanın artırılması kapsamında çabalarınızın farkında olmakla beraber bu oranın artırılması için Bakanlığımızın, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, İlçe Kaymakamlığımızın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmalarına azami destek vermenizi, bu doğrultuda okullarımızda açmayı planladığımız oyun odalarına çocuklarımızın kaydını yaparak sürece dahil olmanızı önemle rica ediyorum.
Bakanlığımız Mesleki Eğitim Merkezleri aracılığıyla öğrencilerimize müthiş bir fırsat tanıdı. Ancak bu fırsatın öğrencilerimize tanıtılması, yaygınlaştırılması, görünürlüğü ve çocuklarımızın bu merkezlere yönlendirilmesinde bizlere büyük iş düşüyor. Bu görev Meslek liselerimiz bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezlerinin değil hepimizin görevi. Bu proje sayesinde hem çalışarak ekonomiye katkı sağlayan, hem akademik olarak kendini gerçekleştiren, hem de ara değil aranan insanlar yetiştirme hedefine ulaşmış olacağız. Bu doğrultuda sürekli devamsız olan veya bir şekilde eğitimini yarıda bırakmış olan öğrencilerimize ulaşarak bu konuda bilgilendirme yapmanızı önemle rica ediyorum.
Okullarımızda kurulan kütüphanelerden öğrencilerimizin aktif olarak yararlanması için kütüphanemizde kitap sayısının ve okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin yaş seviyesine uygun kitapların kütüphanede yer alması gerekiyor. Bu konuda okul kütüphanelerimize hem yeni kitap kazandırmak, hem de çocuklarımıza yeni ufuklar açacak kitapların kütüphanelerde yer alması adına sizlerden velilerimiz, mahalle esnafı, hayırseverlerle ortak çalışmalar yapılmasın uygun olacağını düşünüyorum.
Okullarımızda açılan Yetiştirme Kurslarının etkin ve yararlı olabilmesi için okul idaresi olarak bizlere büyük görevler düşüyor. Bu cümlem lütfen öğretmen arkadaşlarıma güvensizlik olarak algılanmasın. Anlatmak istediğim bu kurslar Bakanlığımızın her öğrencimize ücretsiz olarak sağladığı kaynak kitaplar, eba portal üzerinden yayınlanan örnek anlatım ve kaynaklar aracılığıyla desteklenmeli ve tamamlanmalı. Böylece yavrularımıza kazandırmak istediğimiz eğitim temeli oluşacak, sonrasında akademik başarı gelecektir.
Okullarımıza gelen resmi yazışmaların zamanında cevaplanması iş ve işlemlerde aksamaya mahal vermemek adına önem arz etmektedir, bu konuda yazıların zamanında ve içeriğe uygun olarak cevaplanmasını rica ediyorum. Bakanlığımızın e-okul, Mebbis, MEİS, TEFBİS modüllerindeki bilgilerin güncel ve tutarlı olması hem kurum kültürü, hem öğretmenlerimizin özlük hakları, hem öğrencilerimizin mağdur olmaması ve en önemlisi bizlerin kurumsal kimliğini yansıttığından gerekli güncelleme ve girişlerin zamanında yapılmasını rica ediyorum.
Okullarımızda yürütülmekte olan Bakanlığımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projeleri yeni yeteneklerin keşfine, öğrencilerimizin farklı konularda kişisel gelişimine ve proje alanında yetkinlik kazanmasına, öğretmenlerimizin mesleki gelişimine, veli okul iş birliğine olanak sağladığından bu konuda hassasiyet göstermenizi istirham ediyorum.
Belki de bu projeler sayesinde saklı kalmış bir cevheri ortaya çıkarmak, gelecekte öğrencimizin, öğretmenimizin, velimizin doğrudan hayatını etkileyecek bir katkı sağlamak projelere vereceğimiz destek ve göstereceğimiz hassasiyetle bizim elimizde. Unutmayalım ki bugün dokunacağımız ve hayatına anlamlı bir katkı sağlayacağımız bir yavrumuz yarın ülkenin yeni ihalarını, sihalarını üreten bir mühendis, yerli aşı üreten bir doktor, ülkesini düşmanlara karşı koruyan bir asker, polis, dünya rekortmeni bir sporcu, ülkemizin geleceğini yetiştiren bir öğretmen olabilir. İlçemizde eğitim gören öğrenci sayımızın çokluğu keşfedilmeyi bekleyen birçok cevher olduğunu bizlere hissettirmeli. İlk dönem okullarımızın elde ettiği ulusal, il bazında yapılan organizasyon ve yarışmalarda elde edilen dereceler bunun en iyi örneği. 2. Dönem sizlerin gayretiyle rehberliğiyle bu başarıların, bu güzel örneklerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.
Bu doğrultuda 2. Dönemin Esenyurt eğitim ailesi olarak hepimize başarılı, sağlıklı, huzurlu, hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 2. Dönem Eğitim Öğretim Faaliyetleri Bilgilendirme, Süreç Yönetim ve Değerlendirme Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında, fikir alışverişi, iyi dilek temennilerle sona erdi.