İSTANBUL ESENYURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEM MESAJI

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necati YENER, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminin başlaması vesilesiyle bir mesaj yayımladı.
2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEM MESAJI

 

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönemine 20 Şubat 2023 Pazartesi itibariyle başladık. 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi etkileyen büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum.  Bu büyük afetin yaralarını milletçe, birlik beraberlik ruhu içerisinde omuz omuza saracağımıza inancımız tamdır.

Yaşadığımız büyük afetin ardından Bakanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde ilçemiz öğretmen ve personelinden oluşan 60 kişilik ekimiz  arama kurtarma faaliyetleri için bölgeye gitti.

Afetten etkilenen çocuklarımıza psiko-sosyal destek vermek, yüzlerinde tebessüm oluşturmak niyetiyle Kahramanmaraş ili Afşin ilçesinde Bakanlığımız öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesiyle Oyun Atölyelerimizi açtık. Gönüllü öğretmenlerimiz ile birlikte çocuklarımızın üzerinden depremin olumsuz etkilerini silmek, moral motivasyonlarını artırmak için bölgede faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz, ettireceğiz. Eğitim öğretim süreci bölgede normale dönene kadar öğretmenlerimiz ve velilerimizin desteğiyle eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere her türlü eğitim materyali, oyuncak, vb. malzemelerin temini ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz.

Afet bölgesindeki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında seferberlik gösteren ve altı farklı ilde on bir ayrı noktaya yirmi iki araçla göndermiş olduğumuz yardımların toplanmasında, tasnifinde, araçlara yüklenmesinde ve bölgeye ulaştırılmasında üstün gayretleri için okul idarelerimize, okullarımızda görev yapan personelimize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Depremden etkilenen bölgelerimizden ilçemize gelerek okullarımıza kaydolan öğrencilerimizle birlikte kocaman bir aile olduk. Tüm imkânlarımızı kullanarak ailemizin yeni fertlerine her açıdan destek vermeye devam edeceğiz.

Yardım kolilerimiz içerisinden çıkan öğrencelerimizin kumbaraları, bölgedeki öğrencilerimize ulaştırılmak üzere yürekten yazılan mektuplar, çizilen resimler Esenyurt'ta, bu necip milletin evlatlarının yaşadığına kanıt olduğu gibi, bu yaraları hep beraber saracağımıza inancımızı da güçlendirmiştir.

Bu vesileyle Esenyurt Eğitim Ailemizin tüm paydaşlarına yeni eğitim öğretim  döneminin hayırlar getirmesini diliyor, bölgedeki ihtiyaçlar dahilinde yardımlarımızı devam ettirmeye davet ediyorum. 

 

Necati YENER

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü

Mevlana Mah. Yıldırım Beyazıt Cad. No 3 Kat3/4 ESENYURT/İSTANBUL - (0212) 620 07 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.