İSTANBUL ESENYURT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 HAREZMÎ EĞİTİM ŞENLİĞİ VE SEMPOZYUMU YAPILDI

2022 HAREZMÎ EĞİTİM ŞENLİĞİ VE SEMPOZYUMU YAPILDI
2022 HAREZMÎ EĞİTİM ŞENLİĞİ VE SEMPOZYUMU YAPILDI

 

 

2022 HAREZMÎ EĞİTİM ŞENLİĞİ ve SEMPOZYUMU YAPILDI

 

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen "Harezmî Eğitim Şenliği ve Sempozyumu 2022" İlçemizi temsilen katılan 13 okulumuzun yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımlarıyla Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. 

 

Çocuklarımızın okullardaki teorik bilgileri günlük hayatta kullanabilmelerine imkân tanıyan Hârezmî Eğitim Modeli Yılsonu Eğitim Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde yapıldı.

 

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleşen şenliğe, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. K. Nur Bekiroğlu ve İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Murat Altınöz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necati Yener, il ve ilçe müdürleri, şube müdürleri, çeşitli kurum kuruluş temsilcileri, akademisyenler, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinden tüm uygulama ekiplerinde görevli öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

İlçemizde projenin uygulandığı 13 okulumuzun yapmış oldukları çalışmaları İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı ve İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Necati Yener ziyaret ederek projede yer alan öğretmen ve öğrencilerle sohbet gerçekleştirdiler.  

 

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı ve İle Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Necati Yener'in, ziyaret ettiği öğretmen ve öğrencilerimiz, 25 haftalık Hârezmî Eğitim Modeli uygulama süreçlerini stant ve poster sunumlarla ziyaretçilere sundular. Açılış töreninde 5 yılını tamamlayan uygulama okullarımıza plaketleri takdim edildi.

 

Çok sayıda atölye, oyun, tiyatro ve sahne gösterisi ile çeşitli eğlencelerin yer aldığı şenlikte "HEMOS" adıyla düzenlenen uygulama süreçlerinin bilimsel araştırma raporlarının sunulduğu "Hârezmî Eğitim Modeli Sempozyumu" da gerçekleştirildi. Yaklaşık 10.000 katılımcıyla gerçekleştirilen etkinlik Esenler Belediyesi Sanat Evi Rüzgârlı Tepe Grubunun konseriyle sona erdi.

 

Hârezmî Eğitim Modeli

 

Günümüzde eğitimle ilgili eleştirel çalışmalar en önemli eksikliğin, öğrencilerin okullarda öğretilen bilgilerin güncel hayatla bağlantısını kuramamaları olduğunun altını çiziyor. Buradan hareketle geliştirilen Hârezmî Eğitim Modeli, bilgi işlemsel düşünme becerisiyle bilgisayar bilimleri öğretimi, programlara öğretim araçları bilimleri öğretimi, disiplinlerarası yaklaşımla bilgisayar bilimleri öğretimi, robotik ve oyun yolu ile bilgisayar bilimleri öğretimi ve sosyal bilimleri STEM eğitimine ekleyerek bilgisayar bilimleri öğretimi olmak üzere beş temele dayanıyor.

 

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 2016 yılından beri yürütülen Hârezmî Eğitim Modeli, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında İstanbul'da 39 ilçede 331 uygulama okulunda, 361 ekip, 2059 öğretmen ve 7134 öğrencimizle uygulanmaya devam ediyor. Ayrıca yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında Türkiye genelinde Harezmî Eğitim Modeli, İstanbul dışında 20 ilde 88 ekip, 426 öğretmen ve 1578 öğrencimizle de uygulanma sürecini başarı ile tamamladı.

 

2017-2018 Eğitim öğretim yılı "Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri" yarışmasında Türkiye 1.si seçilen Hârezmî Eğitim Modeli, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, fen ve bilgisayar bilimi öğretimini, sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinlerarası bir eğitim modelidir.

 

15-07-202215-07-202215-07-202215-07-202215-07-202215-07-202215-07-202215-07-2022

 

Mevlana Mah. Yıldırım Beyazıt Cad. No 3 Kat3/4 ESENYURT/İSTANBUL - (0212) 620 07 07

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.